Sunday, July 3, 2011

buat mereka yang tahu

Kegembiraan itu memang patut dikongsi barulah boleh dinikmati efeknya. Kalau duit berjuta belum tentu boleh beli happy secawan. Ada orang pulak sanggup bergolok-gadai maruah dan harga diri demi duit. Duit jugak banyak bawak porak peranda dalam dunia ni. Nak bergembira memang pakai duit, cari dengan cara betul barulah gembira itu boleh datang. Jadi hamba duit memang hidup tak tenteram, cuba twist pulak..biar duit jadi hamba kita. Amalkan pemikiran begitu, amalkan senyum dan sedekah. Aku sebenarnya nak cakap pasal gembira ni...

Bila status dihapuskan, semua orang pun akan rasa sama, rasa tanggung jawab, rasa ada sesuatu yang patut dipikul, digendong demi sebuah misi. Kita memang berhak sepenuhnya terhadap apa yang kita rasa dan puncak klimaks itu memang terletak pada tangan kita. Kalau rasa dah besar, besar kepala, besar perut...memang tak jadi apa. Kadang-kadang aku letakkan diri pada situasi dengan menjadi halimunan atau chameleon, barulah kita akan faham situasi kenapa dan mengapa. Kita takkan dapat menjadi adil sepenuhnya, tapi kita sepatutnya cuba.

Aku rasa bangga dengan semua di keliling aku, kawan-kawan, kekucing, kereta lumba, kaki pancing...buat seketika aku harap rasa ini kekal selama-lamanya. Aku tahu mereka juga rasa apa yang aku rasa. So very proud of my fellas. Thank you semua, i love you, aku akan frame dan persembahkan pada anak cucu. Ini semua kita kongsi bersama, ini semua milik kita.
Ya, milik kita :)

it was more than 60 stooges
CUTT !!

No comments: